Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Evenemangs-serie Evenemangs-serie: Avgrunden

Avgrunden

9 februari kl. 19:00 - 20:30

265 SEK

En musikalisk, poetisk och underhållande resa om Kristina Lugn och Allan Edwall, som hittade varandra och började skapa magi på en liten källarteater i Stockholm. De levde bara ”ett känslokast från avgrunden”, Lugn med sin centrallyrik som öppnar alla sinnen och Edwall med sin unika gestaltningsförmåga och vispoesi.

Med humor och sång gestaltar Mirja Burlin och Timo Nieminen två giganter som kommit att bli en del av den svenska folksjälen. Med Gunnar Frick piano/dragspel och Henrik Cederblom mandolin/fiol/gitarr. Ensemblen värmer upp med ett framträdande på vår intima kaféscen, då med minnen och blinkningar till Kent Andersson.

Under pandemin började vi skicka mail med texter till varandra med intervjuer, dikter, sånger och citat av, om och med Kristina Lugn och Allan Edwall. Till slut hade vi fått ihop något som kändes som ett sceniskt material där Allan och Kristinas humor och allvar speglas genom oss. Tillsammans med musikerna Gunnar Frick och Henrik Cederblom mejslade vi fram föreställningen och hade Marie Delleskog som regiöga. Vår föreställning rullar på sedan dess och det är vi så glada och tacksamma för! Varmt välkomna!

Mirja och Timo

Fotograf: Ola Kjelbye

Föreställningen spelas med stöd av Sensus och Västra Götalandregionen.

Detaljer

Datum:
9 februari
Tid:
19:00 - 20:30
Serie:
Pris:
265 SEK
,

Plats

Aftonstjärnan
Plåtslagaregatan 2
Göteborg, Sverige

Arrangör

Aftonstjärnan
Phone
072 155 7996
Email
info@aftonstjarnan.se