Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Drömmarnas tält – Arthem

9 december kl. 19:00 - 20:30

225SEK (barn/ungdom upp till 16 år har fri entré)

När det som inte finns fanns – baserad på nya och gamla romska sagor och legender

Vad gör du när du väntar på bussen? Chattar du med kompis? Lyssnar du på musik? Tittar du på en film? Är du kanske den som rastlöst vankar av och an eller sitter du tålmodigt i busskuren och rullar tummarna? Knäpper du med fingrarna? I Arthems fabulöst rytmiska musikföreställning börjar det just så, med ett fingerknäpp – busskuren förvandlas till ett guldskimrande Drömmarnas tält. Några minuters väntan på bussen sträcks ut till en sagolik evighet.

Drömmarnas tält är en scenisk fest för själ och hjärta, en lovsång till fantasins kraft där delar av den romska sagoskatten återberättas med musik och dans. Hör om Romea som trillar ner i skogens magiska brunn. Hör om makthavaren som lär sig prata romani chib, hönan i ugnen, den ensamma tiggande pojken som hittar ett hem på andra sidan älven. Hör om det fattiga paret Raba och Rami som bygger musikinstrument av ett pilträd, instrument så klangfulla att de får kejsarens dotter, med psykisk ohälsa, att spricka upp i ett stort leende. Och vem kan egentligen driva upp den vackraste plantan ur en kruka? Ja, och just det, vem har den vackraste drömmen? I Drömmarnas tält framträder det som inte finns men som en gång fanns.

Musikföreställningen vänder sig främst till familjer med barn på väg in i tonåren och uppåt (från 12 år), gymnasiet och vuxna. I Drömmarnas tält ingår muntligt berättade romska sagor från alla tider och översatta nedskrivna sagor från romani chib till svenska, bland annat ur samlingen Det var en gång det som inte var – romska sagor av Bagir Kwiek och Monica Hirsch. Musiken i föreställningen har skapats utifrån Arthems särpräglade koncept: romsk folkmusik som vaskats fram och blandats med andra genrer och kollektivt nykomponerad musik.

Föreställningens längd: en sagolik evighet på 55 min

 


Medverkande på scen:

Salamanca Taikon Gonzales – skådespelare, sång, dans

Sima Eriksson – skådespelare, sång, dans

Robert Svärd – musiker, aktör

Ebba Westerberg – musiker, aktör

Konstnärligt team:

Regi – Anna Ulén

Manus –  Lucia Cajchanova

Scenografi & projektioner – Camilla Engman

Kostym – Fianna Robijn & Amanda Siljebratt

Ljusdesign – Anna Wemmert

Komposition/arrangemang – Arthem, förutom A change is gonna come av Sam Cooke

Produktion – Arthem & Possibilitas

Med stöd av: Kulturrådet, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Svenska Författarfonden, Institutet för språk och folkminnen (Isof)

Skolföreställningar hösten 2023 genomförs med stöd av Levande Historia i Göteborg och Folkteatern.

 

Detaljer

Datum:
9 december
Tid:
19:00 - 20:30
Pris:
225SEK (barn/ungdom upp till 16 år har fri entré)

Plats

Aftonstjärnan
Plåtslagaregatan 2
Göteborg, Sverige

Arrangör

Aftonstjärnan
Phone
072 155 7996
Email
info@aftonstjarnan.se