Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Drömmarnas tält

9 december, 2023 kl. 19:00 - 20:30

225SEK (barn/ungdom upp till 16 år har fri entré)

En musikföreställning av ARTHEM – Romska Teatern. Baserad på romska sagor och legender sammanställda och bearbetade av Lucia Cajchanova.

Vad gör du när du väntar på bussen? Chattar du med en vän, lyssnar du på musik eller tittar du på film? Är du kanske den som rastlöst vankar av och an eller sitter du tålmodigt i busskuren och rullar tummarna? Knäpper du fingrarna? I Arthems rytmiska musikföreställning börjar det just så, med ett fingerknäpp – busskuren förvandlas till ett skimrande Drömmarnas tält och några minuters väntan på bussen sträcks ut till en sagolik evighet.

Drömmarnas tält är en scenisk fest för själ och hjärta, en lovsång till fantasins kraft där delar av den romska sagoskatten återberättas med ny dramatik, musik och dans. Hör om Romea som trillar ner i skogens magiska brunn. Hör om makthavarens dotter som har psykisk ohälsa, hönan i ugnen och den ensamma tiggande pojken som hittar ett hem på andra sidan älven. Och vem har den vackraste drömmen? I Drömmarnas tält framträder det som inte finns men som en gång fanns.

Musikföreställningen vänder sig till alla åldrar, till familjer med barn på väg in i tonåren och uppåt, gymnasiet och vuxna. I Drömmarnas tält ingår muntligt berättade romska sagor från alla tider och översatta nedskrivna sagor från romani chib till svenska, bland annat ur samlingen Det var en gång det som inte var – romska sagor av Bagir Kwiek och Monica Hirsch. Musiken i föreställningen har skapats utifrån Arthems särpräglade koncept: romsk folkmusik som vaskats fram och blandats med andra genrer och kollektivt nykomponerad musik.

Föreställningens längd: ca 60 minMedverkande på scen
Salamanca Taikon Gonzalez
Sima Eriksson
Robert Svärd
Ebba Westerberg

Team
Text – Lucia Cajchanova
Idé – Arthem – Romska teatern
Regi – Anna Ulén & ensemblen
Scenografi & projektioner – Camilla Engman
Kostym – Fianna Robijn & ensemblen
Ljusdesign – Anna Wemmert
Koreograf – Ann Sehlstedt & ensemblen
Ljud – Carlos Sepulveda
Dekorbygge – Colin Ferguson
Ljus & videoteknik – Mattias Hök
Sömnad och kostymteknik – Amanda Siljebratt
Komposition & arrangemang – Arthem, förutom A change is gonna come av Sam Cooke
Sufflering – Thereza Eriksson
Producent – Johnna Arlid

Produktion
Arthem & Possibilitas
Med stöd av: Kulturrådet, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Svenska Författarfonden, Institutet för språk och folkminnen (Isof)

Om Arthem – Romska teatern
Arthem är en musikteatergrupp som arbetar för ett inkluderande samhälle utan diskriminering. Alla människors lika värde och rätt till sin historia är grundläggande för vår verksamhet. Med nydanande scenkonst verkar vi för ickevåld och en breddad förståelse för olika livsstilar och synsätt.

 

Detaljer

Datum:
9 december, 2023
Tid:
19:00 - 20:30
Pris:
225SEK (barn/ungdom upp till 16 år har fri entré)

Plats

Aftonstjärnan
Plåtslagaregatan 2
Göteborg, Sverige

Arrangör

Aftonstjärnan
Phone
072 155 7996
Email
info@aftonstjarnan.se