Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Entre Dos

25 november, 2023 kl. 19:00 - 21:00

250 SEK

Kärlek kan å ena sidan vara glimrande och ljuv, sprudlande och nyfiken men den kan även dra åt motsatta hållet där den kan besitta ett mörkt slukhål av bitterhet, kontroll, otyglad svartsjuka och desperation. Där finns även den innerliga, djupa kärleken som också handlar om vår förmåga att förlåta, att växa sig starka tillsammans genom motgångar och att våga gå vidare, ha tillförsikt och att acceptera varandras olikheter.

Kärleken kan med full kraft skoningslöst drabba hela vårt väsen, våra sinnen och uppta alla våra tankar, och vad mer kan om möjligt leda oss in i de mest drastiska, galna, djärva, desperata och smärtsamma handlingar än de som görs i kärlekens namn?

I föreställningen Entre Dos (Mellan Två), är det som namnet antyder, bara två medverkande på scenen för att utforska vad som händer i mötet mellan dans och gitarr, ett intimt och avskalat flamencoformat där även inspelade reciterade texter får ta plats i form av översatta flamencoverser, dikter och specialskrivet material där spoken word möter flamencodans.

Flamencodansaren och koreografen Ann Sehlstedt tillsammans med gitarristen och kompositören Robert Svärd har under många år arbetat tillsammans och är även ett par privat. De har under de senaste åren framför allt arbetat med musiker från Spanien och Svärds musik har rönt stora framgångar även internationellt med sin musik.


Koreografi och dans: Ann Sehlstedt

Komposition och gitarr: Robert Svärd

Kostym: Alicia Harris och Ann Sehlstedt

Dikten Dos suspiros: Antonio Corpas reciterad av Roberto Gonzales

Flamencovers solea: översatt och reciterad av Eva Norée

Spoken word: skriven och framförd av Nils Jansson “Henry Bowers”

Martinete: Antonio Gomez, El Turry

Detaljer

Datum:
25 november, 2023
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
250 SEK
,

Plats

Aftonstjärnan
Plåtslagaregatan 2
Göteborg, Sverige

Arrangör

Aftonstjärnan
Phone
072 155 7996
Email
info@aftonstjarnan.se