Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Extraföreställning: Stina Wollter – Konst, kropp och motstånd, föreläsning och musik som fångar upp livet

17 november, 2023 kl. 19:00 - 21:30

460 SEK

En föreläsning full av bilder, berättelser, sanning, smärta, skapande, konst, kroppstrix och dans. Stina Wollter beskriver de invasioner och den press som vi människor utsätts för och sin väg till- och strategier för – motstånd och överlevnad. Något som helt oväntat ledde till en liten folkrörelse, människor som dansade fram på sociala medier med en uttalad längtan och ett krav på fredade rum kring varje kropp.

Stina Wollter är en konstnär, författare och Instagramprofilen som tar fajten mot omöjliga normer och för allas rätt att få vara sig själva och fylla sin plats på jorden.

Tillsammans med Micke Olsson Wollter har Stina släppt fullängdaren ”Garden Songs” med texter om barn som flyttar hemifrån, överfyllda förråd, att förlåta sig själv och att lämna skammen i sin mammas grav, bland annat. Efter föreläsningen kommer Micke upp med gitarren och det bjuds på konsert med ett urval av låtarna, så att själen får landa.

Fia Ekberg från Majorna, Göteborg, gästar under kvällen med några låtar från albumet Vackrare nu som belönades med manifestpriset för årets visa 2022. Fia rör sig fritt- med sin gitarr mellan läcker pop och hjärtskärande visor med inslag av blues, spoken word och cabaret. Det är vardagsrealism och storslagen längtan.

Detaljer

Datum:
17 november, 2023
Tid:
19:00 - 21:30
Pris:
460 SEK

Plats

Aftonstjärnan
Plåtslagaregatan 2
Göteborg, Sverige

Arrangör

Aftonstjärnan
Phone
072 155 7996
Email
info@aftonstjarnan.se