Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

GIBCA Extended: Flory hill – filmvisningar

17 september, 2023 kl. 13:00 - 21:00

Fri entré

Konstnärkollektivet Flory hill bjuder in till en heldag med visningar av filmerna Trapphus till Dockhus, WE ARE BORN FEMME, Död åt Kungen och Euro Trance.

I år är det dags för den tolfte upplagan av Göteborgs internationella konstbiennal (GIBCA). Inspirerat av biennalens tema  forms of the surrounding futures pågår samtidigt GIBCA Extended där gallerier, konstnärsdrivna plattformar och konsthallar i hela Västra Götalandsregionen bjuder in till konstupplevelser av olika slag. På Aftonstjärnan möter du Konstnärskollektivet Flory hill från Färjenäs.

Dagens filmer:

Trapphus till Dockhus

En film om Martin och Maja. Vad händer i en människas huvud när läkaren ger beskedet att det bara finns en begränsad tid kvar att leva? Filmen rör sig mellan Martins fysiska värld och hans dockskåp. Dockskåpets representation av verkligheten och vardagslivet sammanflätas i en rörelse genom rum och tid. Martin har en musiklokal på centrala Hisingen i Göteborg, alltid öppen på fredagar, där musikintresserade kan komma och jamma.

I unga år drabbades Martin av hepatit C som utvecklats till obotlig cancer. Filmen utforskar Martin och hans hustru Majas personliga perspektiv kring konst, musik, samt frågeställningar om livets värde och innebörd.

Regi: Peter Ojstersek & Håkan Carlbrand

Längd: 30 minuter


We Are Born Femme
The Homosex Syndicate of Precarious Avantgarde Artists är ett multidisciplinärt nätverk av queera konstnärer på gränsen till ett genom- /sammanbrott.

Tillsammans arbetar de med långfilmen WE ARE BORN FEMME, en erotisk flerdimensionell fantasymusikal för tillfället under produktion.

Under GIBCA kommer kollektivet bjuda på en inblick i sitt arbete i form av filmvisning, flärd, utställning, show och samtal.

Medverkande i urval:

Lasse Långström är filmregissör och konstnär med en punkig relation till filmproduktion. Tillsammans med vänner gör han anarkist-musikaler och medvetandehöjande homoerotik.

Zam Stork är konstnär inom det textila fältet, och skapar allt från häxiga, glittrande skatskatter till textila skulpturer och kroppsburna konstverk. I den pågående filmproduktionen We Are Born Femme jobbar Zam med kostym.

Kent Grundberg är en materialbaserad konstnär med förkärlek för metall, men som i de flesta material jobbar med objekt och rum, bygger skulpturer och skapar miljöer. Kent är scenograf och attributmakare i filmproduktionen We Are Born Femme.


Död åt Kungen
Dokumentär om revolutionen i Nepal 2006, som efter ett 10 år långt inbördeskrig avsätte kungen och avskaffade monarkin. Vad händer när människor slutar frukta maktens förtryck och istället vänder rädslan till en kollektiv vrede. Och glädje, över att ta makten över sina egna liv, att äntligen kunna påverka sin egen framtid och dess förutsättningar.

Trailer: https://youtu.be/xqdbyfutLgo

Regi: Leo Palmestål

Längd: 1h 35min


Euro Trance
Musikdokumentär som följer banden Pistol Disco och Chaos Through Programming på deras turné genom europa. Från slitna squats till stillsamma jazzklubbar irrar dom omkring och sprider oväsen för en mer eller mindre ovillig publik. Ett dokument över gör det själv-kulturen i mitten av 00-talet och vilja över medel.

Regi: Leo Palmestål

Längd: 58 min

 

Detaljer

Datum:
17 september, 2023
Tid:
13:00 - 21:00
Pris:
Fri entré
Webbplats:
https://www.gibca.se/en/gibca/gibca2023/

Plats

Aftonstjärnan
Plåtslagaregatan 2
Göteborg, Sverige

Arrangör

Aftonstjärnan
Phone
072 155 7996
Email
info@aftonstjarnan.se