Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Evenemangs-serie Evenemangs-serie: Glitterfittan Revy

Glitterfittan Revy

16 mars kl. 19:00 - 21:00

250 SEK (150 kr för studenter och pensionärer)

Glitterfittan Revy är en färgsprakande känslokavalkad med operasjungande fiskmåsar, vallåtar om lesbisk längtan och sjungande endometrioscystor.

I en tid där framtiden känns allt annat än ljus är revyn ett famlande försök att finna hopp. Det handlar om 30-årskrisen som lurar runt hörnet, om att samhället tycks gå baklänges samtidigt som livet rusar på framlänges i en rasande fart. En show om ensamhet, om scrollsamhället, om att det tydligen är ute med feminism fastän ingen riktigt förstår varför. I centrum står Glitterfittans musik och texter som skamlöst rör sig i gränslandet mellan jazz, folkmusik, pop och progg.

Föreställningen är en klassisk revy innehållande korta sketcher, dans, performance och musikaliska nummer, alltihop genomsyrat av humor, samhällskritik och okuvlig feminism. Utöver duon medverkar jazztrummisen Julia Schabbauer. På scen syns även den eminenta klittkören bestående av grymma kvinns och queers från pop, klassisk och folk-scenerna i Göteborg.

Medverkande:
Hilda Ekstedt – träblås, sång, ukulele, skådespel Agnes Åhlund – sång, cittra, ukulele,
skådespel Julia Schabbauer – trummor, sång
Kristina Issa – sång
Alexandra Nilsson – sång, cello Siri Woxlin – sång
Isa Holmgren – sång, dans Petrix Hessel – sång, dans

Produktion:
Carolin Oredsson – regi
Karin Holm – kostym och scenografi

Obs! Glitterfittan Revy samarbetar med Göteborg Folk Festival. Om du har biljett till revyn får du 25% på biljettpriset till festivalen. Mer information finns på https://www.goteborgfolkfestival.com/

Glitterfittan är en Göteborgsbaserad duo bestående av Hilda Ekstedt och Agnes Åhlund. Duon har funnits sedan 2013 och släppte sin första platta 2020.

Detaljer

Datum:
16 mars
Tid:
19:00 - 21:00
Serie:
Pris:
250 SEK (150 kr för studenter och pensionärer)
,

Plats

Aftonstjärnan
Plåtslagaregatan 2
Göteborg, Sverige

Arrangör

Aftonstjärnan
Phone
072 155 7996
Email
info@aftonstjarnan.se