Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Musikaftnar på Aftonstjärnan: Eldstorm + Glitterfittan

2 mars, 2022 kl. 19:00 - 22:00

50 SEK

Under Aftonstjärnans musikaftnar bjuder vi in till artistframträdanden i intimt publikformat! Kvällens program går av stapeln i kaféet på nedervåningen. I pausen mellan akterna kommer det finnas möjlighet att köpa vin eller öl. Förköp går att göra på Kulturpunkten men det finns också möjlighet att köpa entré direkt på plats.

Vi öppnar dörrarna kl 18.

På scen:

Eldstorm

Ur eld och storm föddes vi, stora vidunderliga skuggväsen, mörka som råkor, lystna som rastlösa vågor som mullrar in mot  hamn. Göteborgsbaserade Eldstorm har sina musikaliska rötter i amerikansk folkmusik. Duon har sedan 2014 gjort sig kända på bluesscener runtom i landet och Europa under namnet The Storm and The Fire, som uppskattade och respekterade tolkare av blues, country och oldtime. Under dom senaste åren har bandet dock börjat ägna sig åt sin egenkomponerade musik och under 2019 markerade dom sin nya musikaliska inriktning med att byta namn till Eldstorm. Duon släppte sitt debutalbum Permanent soil 2020 på Förfallet Records.

Elin Engberg – sång, dulcimer, autoharpa
Hannah Shermis – sång, gitarr, dulcimer, banjo

Glitterfittan

Glitterfittans musik är som en örfil du får av någon som samtidigt tittar dig snällt och kärleksfullt i ögonen, medans den klipper till. Det är en blandning av jazz och folkmusik och en gnutta riktigt bra svensk popmusik. Enastående och egenhändigt. Texterna rör vardagens problem och bryderier, men bottnar alltid i något större existentiellt och politiskt. Ett trolleri med röst och instrument; som en dans, ett bråk eller en förförelse? Du vet inte riktigt för du är hela tiden mitt i något nytt och oväntat.

Agnes Åhlund – cittra & sång
Hilda Ekstedt – saxofon & sång

Detaljer

Datum:
2 mars, 2022
Tid:
19:00 - 22:00
Pris:
50 SEK

Plats

Aftonstjärnan
Plåtslagaregatan 2
Göteborg, Sverige

Arrangör

Aftonstjärnan
Telefon:
072 155 7996
E-post:
info@aftonstjarnan.se