Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Musikafton: Biskopsgårdens spelmanslag + Morango

10 maj, 2023 kl. 18:00 - 21:00

50SEK (medlemmar går gratis)

I vår återkommer Musikaftnar på Aftonstjärnan, musikprogram på nedervåningens kaféscen. Under onsdagskvällar bjuds det in till artistframträdanden i intimt publikformat, två olika akter per kväll. I pausen mellan akterna finns det möjlighet att köpa vin eller öl.

Akt 1: Biskopsgårdens spelmanslag
Biskopsgårdens spelmanslag bildades hösten 2021 och drivs av eldsjälarna Sofia Högstadius (fiol) och Johannes Bergil (saxofon) med en önskan om att samla lokala musiker i området för att dela med sig av musik från när och fjärran. Låtar från Makedonien, Grekland, Bosnien och Serbien framförs lika gärna som sånger från Sydamerika, Iran och Syrien. Ingen konsert är den andra lik, då sammansättningen varierar och nya medlemmar alltid är välkomna, men en sak är alltid säker – det blir dansant, festligt och folkligt!

Akt 2: Morango
Trion Morango förenas i kärleken, rytmen och glädjen till den Brasilianska musiken. Med sitt energifyllda spel tar dessa färgstarka musiker med oss till ett intuitivt rytmlandskap. Morango trollbinder lyssnaren med sitt lyckliga och fjäderlätta sväng.

Karolina Vucidolac är en av de sångerskor som bäst representerar den brasilianska musiken i Sverige. Hon har i över 10 års tid haft ett nära samarbeta med Joao Boscos kompgrupp Nosso Trio som hon flitigt turnerat och spelat in skivor med.

Slagverkaren Finn Björnulfson behärskar alla de brasilianska hantverken och är sveriges sambista nr 1. Finn spelar med Håkan Hellström, Bongo Riot, Miriam Aida och har tidigare även spelat bla med José Gonzalez och Timbuktu.

Gitarristen Tobias Grim rör sig fritt mellan olika genrer och sticker ut med sitt personliga sound. Han hörs ofta inom jazz och världmusikscenen där han bl.a. spelar med Edu Bumba, World Music Culture Club och det egna bandet Derupeto.Medlemmar i Aftonstjärnans kulturförening får gratis entré!

Insläpp och servering från 18:00.

Varmt välkomna!

Detaljer

Datum:
10 maj, 2023
Tid:
18:00 - 21:00
Pris:
50SEK (medlemmar går gratis)

Plats

Aftonstjärnan
Plåtslagaregatan 2
Göteborg, Sverige

Arrangör

Aftonstjärnan
Phone
072 155 7996
Email
info@aftonstjarnan.se