Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Musikafton: Lovisa Samuelsson + Felisia Westberg

24 april kl. 19:00 - 21:00

I vår återkommer Musikaftnar på Aftonstjärnan, musikprogram på nedervåningens kaféscen. Under onsdagskvällar bjuds det in till artistframträdanden i intimt publikformat, två olika akter per kväll. I pausen mellan akterna finns det möjlighet att köpa vin eller öl.

Insläpp och servering från 18:00.

Varmt välkomna!

Akt 1: Lovisa Samuelsson

Lovisa Samuelsson är musiker, kompositör och artist utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, med utbytesstudier på Instituto Superior de Arte i Havanna, Kuba. Hon debuterade i fullängdsformat 2014 med den kritikerrosade skivan Main Magma Chamber och har sedan dess turnerat både i Sverige och utomlands. 2020 kom den efterlängtade uppföljaren STAD / DIS som bl.a. valdes ut till ett av det årets tio bästa album av Kulturredaktionen, Sveriges Radio P1. Lovisa har belönats med prestigefyllda Ted Gärdestadsstipendiet, ett flertal STIM-stipendium och ett flerårigt arbetsstipendium för att nämna några.

De senaste åren har hon turnerat flitigt som sångare och multiinstrumentalist (cello, piano, gitarr, dragspel, bas, slagverk …) med bl a Ane Brun, Jonathan Johansson, Loney Dear, Augustifamiljen, Tomas Andersson Wij, Mauro Scocco, Sarah Dawn Finer och Sissela Kyle.

Lovisa är grundare till det feministiska skivbolaget PACAYA records som nu huserar över 20 band och drivs i kooperativ form. Hon är även med och driver kollektivet Blinda Tigern, en rep- och konsertlokal på Musikaliska i Stockholm.

Akt 2: Felisia Westberg

Basisten, låtskrivaren och multiinstrumentalisten Felisia Westberg visar upp en sprakande bredd av influenser i sin musik. Hon tar avstamp i jazzen, vilket vi kan höra på hennes första album Magic We Make (2020), men har på sin senaste platta “Himlavandrare” (2022) orienterat sig mer mot popen. Med innerlig närvaro som får oss att lyssna inåt, bär hon fram trösterika budskap om närvaro och hopp och kraften i att tro på något. Musiken rör sig mellan indiepop, sing and songwriter och symfonisk rock som vävs samman av Westbergs egendomliga harmonier och själfulla röst. Tankarna går till 70-talet, och man kan ana influenser från Joni Mitchell, Led Zeppelin, King Crimson, Björk och Radiohead.

Hon är flitigt anlitad på den svenska musikscenen och vi har hört henne med Ane Brun, Sara Parkman, Rebecka Törnqvist, Dina Ögon, Ale Möller och Iiris Viljanen, bara för att nämna några, främst som basist men även på flöjt, gitarr, synt och tramporgel.

Detaljer

Datum:
24 april
Tid:
19:00 - 21:00

Plats

Aftonstjärnan
Plåtslagaregatan 2
Göteborg, Sverige

Arrangör

Aftonstjärnan
Phone
072 155 7996
Email
info@aftonstjarnan.se