Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Musikafton: Stephanie Irvine & Albin Ekman/Nisse Blomster

6 april, 2022 kl. 19:00 - 21:00

50 SEK

I vår återkommer Musikaftnar på Aftonstjärnan. Under fyra onsdagar bjuds det i intimt publikformat på artistframträdanden under kvällen. I pausen mellan seten kommer det finnas möjlighet att köpa vin eller öl.

Akt 1:

Stephanie Irvine (Skottland) – sång och harpa

Med röst och keltisk harpa tar Stephanie Irvine sig an både låtar från de keltiska folkmusiktraditionerna och egna kompositioner. För henne är varje sång en egen historia och hon utforskar hur rösten och harpan kan ge dem liv på nytt. Hennes unika berättarröst tar dig igenom hjärtskärande ballader, glittrande harpalåtar och busiga kärlekshistorier. I musiken vill hon leda dig genom olika tider, rum och stämningar. Stephanie, som ursprungligen är från Skottland, flyttade till Sverige i 2019 för att studera världsmusik på Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Akt 2:

Albin Ekman & Nisse Blomster – folkmusikaliska hyss

Albin Ekman och Nisse Blomster, spelmän från Skåne respektive Uppland har spelat folklåtar ihop i snart tio års tid men inte uppträtt tillsammans som just duo. Denna premiärkväll vankas det kärlek, våld, såväl tid till som brist på eftertanke, hyss och rövartyg och möjligen en och annan visa. Lika smäktande som vårdslöst, en unik kombination av lika delar genuint intresse och respektlöshet för den traditionsmusik de delar, lever med och utvecklar.

Insläpp och servering från 18:00.

Varmt välkomna!

Detaljer

Datum:
6 april, 2022
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
50 SEK

Plats

Aftonstjärnan
Plåtslagaregatan 2
Göteborg, Sverige

Arrangör

Aftonstjärnan
Telefon:
072 155 7996
E-post:
info@aftonstjarnan.se