Hallå där: Fritte Fritzson, klubbdirektör för Oslipat pratar om!

Delar av Göteborgspubliken behöver möjligen bli lite invigda – vill du presentera Oslipat resp Oslipat pratar om för oss?
Oslipat är en humorklubb som idag finns i sex städer. Vi startade 2006 i Malmö och har hela tiden försökt att hålla till i humorns framkant. Därför känns det ju extra bra att komma till Sveriges framkant.

Oslipat pratar om är ett koncept som vi har gjort i några år tillsammans med Riksbankens Jubileumsfond (www.rj.se) där vi blandar humor och forskarsamtal. Vi låter helt enkelt ett antal komiker skämta om ett ämne som en eller flera forskare sen fördjupar i ett lättsamt samtal. Och det bästa är att tack vare samarbetet med RJ kostar biljetterna inte mer än en mellanöl på lokal!

Ge oss ditt bästa minne från Göteborg!
Har så många, men ett är när jag satt på ett ölhak på Andra långgatan och pratade med en rätt ”röd” kille, som sa: ”Ja, såna är dom. Hela den förbannade borgerligheten. Från Kristdemokraterna till Vänsterpartiet”. Då kändes Göteborg som en riktig arbetarstad.

Har du någon relation till Aftonstjärnan?
Inte mer än att det känns som en legendarisk scen, med allt från filmvisningar till Kent Anderssons föreställningar. Det känns ärofyllt att beträda dessa tiljor.

Gissar att du har bra koll på humorscenen över hela landet, vad tycker du om scenen här i Göteborg?
Just nu är den ju extremt livaktig. Det finns ett antal fantastiska klubbar, både för amatörer och proffs. Många hävdar att göteborgspubliken är Sveriges bästa.

Du kommer till oss den 13 maj – vad händer mer för dig i vår?
Jag tuffar vidare med min populärvetenskapliga podcast ”Allt du velat veta” som är inne på åttonde året. Dessutom standup på en massa olika ställen.

Till sist, den oundvikliga frågan. Du vann årets På Spåret tillsammans med Marie Agerhäll. Hur kändes det??
Väldigt roligt och lite overkligt. Får nypa mig i armen då och då. Att vara med i På spåret har verkligen varit en dröm för mig. Att sen gå och vinna hela spektaklet är some next level shit.

Humorklubben Oslipat bjuder in till en syndig mix mellan standup och forskarsamtal på Aftonstjärnan den 13 maj kl. 19. Alltså, en chans till att både skratta och lära sig något! Kvällens ämne är Dödssynderna och forskaren som resonerar med oss kring ämnet är teologen Ola Sigurdson, verksam vid Göteborgs universitet. Han har bland annat intresserat sig för relationen mellan humor, subjektivitet och transcendens!

Läs mer om eventet!

Lämna en kommentar