Vi söker en producent till Aftonstjärnan

Bakgrund
På Lindholmen ligger ett av Göteborgs äldsta kulturhus, Aftonstjärnan. På vår scen samsas professionella artister, amatörer, skolor och festivaler. Vid sidan av scenen, i resten av huset växer en barnverksamhet fram som innefattar skapande och utforskande av olika uttryck såsom film, teater och skrivande. Här möts också äldre medlemmar, boende i området, i olika kamratföreningar, bostadsrättsföreningar, berättarkaféer och andra arrangemang.

En stor del av Aftonstjärnans verksamhet vilar på ideella krafter och eldsjälar. Detta är något vi värnar om! Samtidigt behöver vi skapa stabilitet och långsiktighet i arbetet kring verksamheterna i huset. Därför söker vi nu en producent, som tillsammans med husets styrelse, vill förvalta och utveckla Aftonstjärnans verksamhet.

Arbetsuppgifter  –  övergripande
Vi söker en person som planerar, utvecklar och genomför evenemangen i huset. Vi vill att du skapar strukturer och koordinerar arbetet i dialog med styrelsen, och i relation till de aktörer som är verksamma på Aftonstjärnan  I arbetsuppgifterna skulle också ingå att profilera Aftonstjärnan och kommunicera husets verksamhet till en bredare målgrupp, och därigenom bidra till att Aftonstjärnan ska bli ett levande och relevant kulturhus – i Göteborg och i förlängningen Västra Götaland.

Arbetsuppgifter  – mer specifikt

 • Ansvara för det praktiska genomförande av Aftonstjärnans publika program. Här ingår att boka, ha kontakt med och ta emot artister.
 • Utveckla strukturer och rutiner kring arrangemangen. Exempelvis för finansiering, förfrågningar, marknadsföring och publikmottagande.
 • Ingå i styrelsens programgrupp och tillsammans med den ta fram och utveckla programinnehåll.
 • Leda och utföra ett strategiskt kommunikationsarbete för att nå ut med Aftonstjärnans verksamhet till både gamla och nya målgrupper.
 • Administrera Aftonstjärnans kommunikationskanaler. 

Kvalifikationer 

 • Vi söker dig som är utbildad producent eller har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Du har tidigare arbetat som producent inom scenkonst eller motsvarande.
 • Du har god branschkännedom och kunskap om styrning, aktörer och infrastruktur i Göteborg och Västra Götaland.
 • Du har förmåga att arbeta strukturerat och självständigt, men också att skapa kontakt med andra människor och hög samarbetsförmåga.
 • Du har kunskap om kommunikationsarbete, och kan anpassa innehåll till mottagare och kanal.
 • Tidigare erfarenhet av arbete eller engagemang i en ideell förening är meriterande. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Om tjänsten
Tjänsten är en visstidsanställning under perioden 2022-08-01–2023-05-31 (tillträde enligt överenskommelse). Tjänstens omfattning är 50 procent.

Kvälls- och helgarbete kan förekomma.

För mer information om tjänsten, kontakta Emma-Kara Nilsson 0702-282408.

Ansökan
Du är välkommen att skicka in din ansökan, inkluderat personligt brev och cv, till info@aftonstjarnan.se senast den 2 maj. Skriv ”ansökan” i ämnesraden.

Lämna en kommentar