Hallå där: Mirja och Timo som spelar Avgrunden på Aftonstjärnan i februari

Delar av Göteborgspubliken behöver möjligen bli lite invigda – vill ni presentera föreställningen Avgrunden
Det är en föreställning om ett osannolikt möte mellan två svenska giganter Allan Edwall och Kristina Lugn men också ett mellan mig och Timo och vår relation till dessa två mycket egensinninga konstnärer som gjort sånt avtryck genom sina texter och roller, berättar Mirja.

Jag hade en längtan att få arbeta med Mirja, säger Timo. Och jag var inte sen att nappa, svarar Mirja. Jag blir alltid nyfiken på människor som sjunger bra! Ja, och det visade sig att vi stämde i samma tonart.

Melankolin och humorn delar vi, fortsätter Timo. Och vi båda har en stor kärlek för bra texter och poesi! Vi varvar personliga minnen med Kristinas och Allans texter och sånger i den här en timma långa föreställningen som vi skrev 2021 och har spelat sedan dess på olika scener i Sverige.

Ge oss era bästa publikminne från föreställningen Avgrunden.
En stor bredaxlad man med blomkålsöron som grät och skrattade från början till slut, svarar Timo.

Jag hade 16 släktingar i publiken när vi spelade i Stockholm. Jag blir så glad av att de alltid vill komma och titta på vad jag gör. De har sett mig sen jag var liten och ”höll på ”, berättar Mirja. Vi är nog lite tagna av responsen från publiken och vi är så glada för det. Vi spelar för tredje gången i vår på Göteborgs Stadsteater och återvänder även till Stockholms stadsteater. Allt är utsålt så vi hoppas att det här ska ses som ytterligare en möjlighet att knipa en biljett! Med oss i föreställningen har vi också två fantastiska musiker Gunnar Frick på piano och dragspel och Henric Cederblom på gitarr, mandolin och fiol.

Vilken är er relation till Aftonstjärnan
Vi har båda stått på denna Tilja förut. Jag i Kent Anderssons revyer under många år och Timo med Folkteatern som gästade scenen då och då. Vi kommer göra en liten hommage till Kent i baren innan föreställningen. Lite som en första akt på cirka 15 min. Sedan är vår föreställning en timma uppe i salongen. Det känns fint att bjuda in Kent dessa kvällar. Hans ande vilar över hela Aftonstjärnan. En scenpersonlighet med fötterna över scenkanten var kväll och som brann för den lilla människans upprättelse. Han kom att betyda mycket för många, säger Mirja.

Vi ser mycket framemot dessa två kvällar, avslutar Timo.

Läs mer om föreställningen

Lämna en kommentar